Пенсіонери і навіть люди середнього віку готові на все, аби їм пролегшало під час хвороби. Тому несуть більшу частину своїх і без того невеликих доходів до аптеки. Проте, не всі знають, що серед ліків, які пропонують фармацевти, є безліч неефективних.

Про це повідомляє Lifter.com.ua.

1. Арбідол: відомий ще з радянських часів як унікальний лікувальний засіб. Втім, його ефективність досі не доведена клінічними випробуваннями.

Читайте також: За дешевими ліками українці мусять їхати закордон

2. Ессенціале: насправді препарат ніяк не захищає печінку. Наукові дослідження не виявили позитивного ефекту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

3. Мезим форте: за даними досліджень, панкреатин може бути ефективний хіба що при розладі шлунку. Діабет, панкреатит, грижа і справжні розлади травного тракту він не лікує.

4.Корвалол: викликає залежність на рівні наркотичної. Багато країн вже заборонили його використання.

5. Цинаризин: список побічних ефектів вражає – може спровокувати навіть хворобу Паркінсона.

6. Валідол: застарілий препарат з недоведеною ефективністю. Він ніяк не допоможе у підтримці серця – людина в передінфарктному стані не може навіть думати про валідол.

Нагадаємо, останнім часом українці стали витрачати більше на ліки. Одними із найпопулярніших є медикаменти від серцево-судинної хвороби та простуди.