Каліфорнійський університет у Берклі запустив центр, який навчить роботів розпізнавати людські цінності, повідомив Popular Science.

Центр "людино-сумісного" штучного інтелекту очолить професор інформатики Стюарт Рассел. Він із колегами розробить роботів, які за допомогою спостережень зможуть зрозуміти, що для людини є цінністю. Машина буде дружелюбна до людини. Як вважають засновники центру, якщо все вийде, сценарій повстання машин буде неможливий.

Читайте також: Високорозвинені роботи отримають права людини

"Сьогоднішні розробники закладають у роботів числа і значення, замість того, щоб дати їм можливість спостерігати і вчитися у людей - це може привести до катастрофи" - повідомив Рассел.

Поки штучний інтелект не сильно інтегрований в наше життя, відсутність у комп'ютерів розуміння людських почуттях не є проблемою. Однак, за словами вченого, як тільки ІІ остаточно переміститься в реальність, буде необхідно вбудовувати роботів в систему загальнолюдських цінностей. Тоді й стане в нагоді, щоб вони відділяла погане від хорошого.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще