Компанія Lexus, що спеціалізується на випуску автомобілів преміум-класу, заявила про створення справжнього робочого ховерборд. Пристрій здатний левітувати на висоті кількох сантиметрів над землею.

Slide є втіленням в реальність технології з фільму "Назад в майбутнє 2". В основі дошки лежать надпровідники, які охолоджуються рідким азотом, і магніти. Виготовлена ​​вона з бамбука. В оформленні ховерборд присутні елементи решіток радіатора автомобілів компанії.

Ховерборд Lexus має одну особливість. Він може працювати тільки на металевих поверхнях. Тому найближчим часом Slide навряд чи замінить традиційний скейтборд.

Читайте також: BMW створює автомобіль з витратою пального 0,4 літра

Але головне те, що пристрій працює і має стильний дизайн. Lexus заявив, що робота над проектом велася більше 18 місяців. У створенні ховерборд брали участь дослідницькі команди з Німеччини та Лондона.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

В даний час Slide проходить тестування професійними скейтбордистами в Барселоні. Lexus каже, що катання на ховерборді відрізняється від звичайної дошки з колесами.