Сьогодні в банках і обмінниках долар продають за 22,3 гривень, а купують – за 21,5 гривень. На міжбанківському ринку американська валюта значно подешевшала. Її продають за 21,30 гривень, а купують – за 21,2 гривень. Нацбанк встановив на сьогодні офіційний курс також на 35 копійок нижчий за вчорашній – 21, 17 гривень.

"Таке зниження курсу долара зумовлене тим, що крупні українські експортери, що торгують металургією та хімією минулого та цього тижня стали продавати більше доларів на міжбанківському ринку. Так склалося, що більшості з них період 75 днів минає на початку липня", - говорить "Знай" Віталій Кравчук, старший дослідник інституту економічних досліджень.

Матеріал за темою Долар подорожчав на 13 копійок

На його думку, курс і надалі коливатиметься в межах 0,8-1,2 гривні.

"Це ринкове курсоутворення. Курс залежить виключно від попиту і пропозиції валюти на міжбанківському ринку. Звісно, Нацбанк має деякі важелі і застосовує їх, аби тримати курс в певних межах. Проте суттєво НБУ не впливає на курсоутворення".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, на початку цього тижня офіційний курс долара різко підскочив до 21,76 гривень.