На думку чеського президента Мілоша Земана, українці відзначаються працьовитістю, не мають великого мовного розриву із чехами та можуть легше інтегруватися.

Про це Мілош заявив у середу під час переговорів із місцевою громадою. На зустрічі він прокоментував ситуацію з виконання країнами Європейського Союзу політики щодо прийому біженців

Читайте також: Земан мріє побачити Росію в Євросоюзі

"Не можна виключати, що хвиля мігрантів прийде з України, там мовний бар'єр відносно малий. Якщо іноземці в Чехії становлять 5% від загальної кількості населення, то більша частина з них — українці", - наголошує чеський лідер.

Нагадаємо, що раніше Брюссель оголосив про розміщення на території ЄС близько 40 тисяч біженців.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В свою чергу, Франція, Великобританія, Естонія та країни "Вишеградської четвірки" оголосили свою незгоду з цього приводу.