Російський найманець розповів, що учасники моніторингової місії ОБСЄ в грудні минулого року привозили бойовикам військове обмундирування.

Громадянин Росії Іван Горбунов приїхав з Анапи в "ДНР" в квітні минулого року. За військовим фахом він снайпер-розвідник.

"В грудні 2014 року місія ОБСЄ привезла нам гуманітарну допомогу у вигляді обмундирування: берці, розгрузки (військовий жилет – ред.) і "горки" (різновид військової форми – ред.)", - розповів росіянин на відео, яке оприлюднило СБУ.

Після грудня Горбунова перевели у розвідувальний взвод 2-ої мотострілецької бригади під командуванням бойовика за позивним "Скорп".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Він стріляв по людях, щоб налякати их, постійно бив нас та карав фінансово – забирав зарплати. Вся гуманітарна допомога з Росії ішла йому в кишеню", - скаржиться росіянин.

Наприкінці зізнання затриманий звернувся до президента Путіна.

"Тут іде беззмістовна війна, тупо за гроші… Люди самі не знають, що роблять. Це братовбивство, яке не принесе нам ані території, ані трофеїв", - сказав Горбунов.

Читайте також: СБУ вкотре довели, що сепаратистів озброює Росія

Напередодні СБУ також оприлюднило нові докази російської агресії на Донбасі. Під час бойового зіткнення у селищі Октябрське неподалік від Маріуполя українські військові захопили малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А "Джміль" 2008 року випуску, який мають виключно підрозділи РФ.