Влада Росії починає економити бюджетні гроші. Цього тижня їхнє Міністерство фінансів запропонувало відмовитися від індексації соцвиплат і скоротити видатки на пенсії на 510,1 млрд. російських рублів.

"Це тільки початок занепаду російської економіки. Вони вже відчувають дію санкцій та зменшення надходжень до бюджету. Вже мають дефіцит бюджету. Який саме, не повідомляють, щоб у суспільстві не було паніки", - розповідає "Знай" Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

За його словами, дефіцит російського держбюджету з кожним місяцем збільшуватиметься.

"Іншого варіанту не може бути. Нафта рекордно подешевшала за останні півтора роки зі 110 до 63 доларів за барель, а отже є передумови для здешевлення газу. Весь цивілізований світ увів економічні санкції проти Росії. Також санкції передбачають блокування сучасних технологій для росіян. Росія як держава вже не має фінансових ресурсів для розвитку. Надалі їх бракуватиме навіть для підтримки нормальної життєдіяльності", - каже експерт.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Мєдвєдєв назвав такі кроки економії бюджетних коштів надто жорсткими.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Це зараз він каже такі речі. Через деякий час російське Міністерство фінансів буде скорочувати зарплати бюджетникам, аби перекрити дефіцит бюджету. Як наслідок загальна купівельна спроможність росіян суттєво впаде. Іноземні компанії, що поки там працюють, масово йтимуть з Росії. Їхні власники бачитимуть, що реальних споживачів у Росії немає. Неспроста ж уже німецький автогігант "Фольксваген" згорнув своє виробництво в Росії. Його фахівці порахували, що перспектив на цьому ринку вже не буде", - додає експерт.

Матеріал за темою Санкції діють: золотовалютні резерви Росії на межі

Минулого тижня майно російських інформаційних агентств "ТАСС" і "РИА-новости" заарештували у Франції.

"За кілька місяців росіяни будуть по вуха у боргах. Крім того восени провідні світові аналітики прогнозують рекордне подешевшання нафти нижче 50 доларів за барель. Це буде спричинено тим, що на світові ринки нафтопродуктів вийде Іран. Думаю, через рік почнеться економічний занепад Російської федерації та остаточний розвал".

Українська влада могла б пришвидшити занепад російської економіки, якби перекрила експорт українських продуктів до окупантів.

"Росіяни не забезпечують себе харчами, у них бракує і овочів, і фруктів. Якби ми зараз перестали туди возити продукти, то в Росії суттєво б піднялися ціни на їхню їжу. Це спричинило б чергове знецінення їхньої валюти", - прогнозує Пало Мельник.

Нагадаємо, минулого тижня країни ЄС подовжили економічні санкції проти Росії.