Міжнародний аеропорт "Луганськ", розташований на південь у близько 20 км від центру міста, стоїть закритий із 11 червня 2014 року через бойові дії на Донбасі.

14 червня 2014 року під час посадки в аеропорту терористами "Луганської народної республіки" із переносного зенітного ракетного комплексу "Ігла" збили військово-транспортний літак Іл-76 25-ої Московської гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади українських повітряних збройних сил.

1 вересня 2014-го українські військові сили знищили 7 російських танків під час атаки на Луганський аеропорт.

Читайте також: Рік тому був збитий "Іл-76" - загинуло 40 десантників

Однак у той же день українські десантники організовано відійшли від аеропорту під російським артобстрілом, оскільки отримали такий наказ, враховуючи недоцільність численних людських втрат. Обстріл здійснювали професійні артилеристи Збройних сил Російської Федерації.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Під час відступу, українські військові підірвали злітно-посадкову смугу, ліквідували 7 російських бронетранспортерів, 2 танки та вбили до 100 терористів.

Сотня десантників, які залишалися прикривати відхід основних сил аеромобільної бригади від летовища, в ніч із 2 на 3 вересня зуміли прорватися через російське оточення.

Після отримання наказу про відступ від летовища в одному з бункерів летовища забарикадувалось до ста українських десантників: посилена російська танкова рота намагалася їх звідти "викурити" без видимих наслідків.