Врахувавши зміни у безпековій ситуації в Європі, зокрема, через агресію Росії на території України, фінські збройні сили створили загін швидкого реагування.

Про це повідомляє РБК Україна із посиланням на фінське видання Helsingin Sanomat.

"Ми шукаємо гнучкості, що дозволить нам зібрати чисельніший підрозділ для швидкого реагування в разі необхідності", - заявила полковник Міка Калліомаа, директор з комунікацій Сил оборони країни.

Читайте також: США відправили в Грузію військову техніку

За її словами, підрозділи можуть використати в разі, якщо існуватиме загроза втручання ворожого спецназу.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Я не пам'ятаю, коли востаннє цей тип договірних структур існував в нашій країні, але я знаю, що така практика була", - додала вона.

Нагадаємо, 24 червня, у Раді безпеки Росії повідомили, що Польща та Румунія стають російськими мішенями.

Заступник секретаря Ради безпеки Росії Євген Лук'янов сказав, що це - "адекватна реакція" на розміщення в цих країнах американських елементів протиракетної оборони.

"Їм би краще думати про інше, тій самій Польщі, Румунії. Розміщення елементів ПРО, пускових установок, які реально націлені на наші стратегічні ядерні сили, - це для них проблема. Вони автоматично стають нашими цілями", - попередив він.