Люди в окупованому Донбасі мають проблеми з доступом до багатьох продуктових товарів. Про це повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України і внутрішньо переміщених осіб.

За даними Всесвітньої продовольчої програми ООН, найбільшу потребу жителі тимчасово окупованих територій відчувають в м'ясних продуктах.

"Зокрема, відсутня яловичина, свинина і м'ясо птиці. Крім того, через заміновані ділянки окремих територій Донецької та Луганської областей мешканці приватного сектору не можуть вирощувати овочі, що впливає на якість харчування місцевого населення", – зазначили в міністерстві.

Читайте також: "Гуманітарка" з Росії розкрадається ватажками "ДНР" - розвідка

У той же час, громадяни, які проживають поблизу лінії розмежування мають більший доступ до продуктів харчування.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Незважаючи на численні повідомлення представників ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей) про високий рівень життя місцевого населення, Всесвітня продовольча програма констатує проблеми, пов'язані з забезпеченням повноцінного харчування", – підсумували в українському відомстві.

У міністерстві, однак, звернули увагу, що ці дані охоплюють період з червня 2015 по березень 2016 року.

Як повідомляв сайт znaj.ua, жителі "ДНР" готуються до бунту.