Україна має терміново вирішити питання щодо порятунку лісів Карпат.

Про це повідомила у Facebook Христина Юшкевич, тимчасово виконуюча обов'язки голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Як зазначила вона, після Другої Світової війни майже всі карпатські ліси за вказівкою Сталіна були вирубані. Потім все було засаджено.

"Пройшло 70 років і ми бачимо, як ці штучно створені Карпатські ліси почали відмирати… Все штучне має кінцеву дату", - зітхає Юшкевич.

За словами голови Держлісагентства, зараз чиновники відомства спільно з науковцями напрацьовують Стратегію розвитку лісового господарства для Карпатського регіону, і України в цілому.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Вона (стратегія, - ред.) має включати: перехід від суцільних рубок головного користування до поступових та вибіркових, комплексне відтворення лісів, у тому числі за рахунок природного поновлення, використання природозберігаючих технологій під час лісогосподарського виробництва, жорсткий контроль над санітарними рубками", - наголосила Юшкевич.

НАШЕ ЗАВДАННЯ – ВРЯТУВАТИ КАРПАТСЬКІ ЛІСИ У ці дні перебуваю на Івано-Франківщині. На місці вирішуємо питання, як...

Posted by Kristina Yushkevych on Wednesday, 7 September 2016

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.UA", після реформування Держлісагентства незаконні вирубки лісів будуть викоренені.