Майже повністю розібраний лайнер Costa Concordia здійснив свій останній рейс.

Про це йдеться в сюжеті підготовленому Telegenova OFFICIAL.

Кілька днів тому п'ять буксирів відтягли в сухий док залишки корпусу судна, які височили над рівнем моря всього на дві палуби, але були непотоплювані.

Так як, конструкція трималася на воді самостійно, від неї від'єднали останні 30 поплавців, прикріплених до лайнера ще за часів операції з підйому судна з дна.

Це і стало останнім рейсом Costa Concordia. У сухому доці залишки корпусу роз'єднають на частини і знищать.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Лайнер для оргій готується до першого рейсу

Відзначимо, демонтаж судна почався в липні 2014 року. Процесом керує італійська компанія Saipem. Утилізація, яку проводить штат з 200 осіб, коштує близько $115 млн. Суднопідіймальні роботи обійшлися приблизно в $1 млрд.

Нагадаємо, 3 січня 2012 року, судно вийшло з порту Сівітавеккіа у Савону, слідуючи за своїм звичайним круїзним маршрутом "7 ночей зимового Середземномор'я". Круїз передбачав захід у порти кількох італійських міст, а також у Барселону і Марсель. О 22 годині за центральноєвропейським часом, у районі селища Джильо-Порто (Італія), коли більшість пасажирів вечеряли в ресторані, судно наскочило на кам'яний риф, отримало пробоїну і затонуло.

32 людини не зуміли врятуватися, більше 4-х тисяч були евакуйовані. Судно опустилося на дно, але частина його залишилася над поверхнею моря, оскільки глибина була невеликою.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.UA", круїзний лайнер Коста Конкордія, який зазнав катастрофи в січні 2012 року, підняли з дна моря.