Півсотні учасників місії ОБСЄ оглянули навчальний центр сухопутних військ, що в Десні. На танкодромі їм продемонстрували нову бойову техніку, вдосконалену форму для українських військовиків та продукти, призначені для споживання у воєнно-польових умовах.

Цей плановий огляд (верифікація), у Збройних силах України відбувається раз на п'ять років, в рамках Віденської угоди, яка передбачає щорічний обмін інформацією про стан армії країн-учасниць.

Читайте також: Прикордонники отримають нову бронетехніку

Чотири бронетранспортери: командирський, звичайний, санітарний та ремонтний автомобілі вже взяли на озброєння рік тому влітку, а 120-міліметровий міномет, створений у Києві на заводі "Маяк" (заборонений на фронті), прийняли тільки цієї весни. На війні таких одиниці.

"Ми не можемо оглядати цю техніку в роботі на фронті, наприклад. Бо Україна несе відповідальність за безпеку членів ОБСЄ, але я вражений побаченим. Ваша армія може дати гідну відсіч москалям на Сході. Щодо побуту солдат – мені складно його оцінити. Бо стандарти України відрізняються від наших. В Бельгії кожен військовий має окрему кімнату. То про що можна говорити?" - Сказав інспектор Королівства Бельгія Роман Зубрицький.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: У разі повномасштабної війни на Україну чекають великі втрати - експерт

Угорський інспектор, навпаки, був розчарований солдатським сухпайком. Каші з м'ясом назвав одноманітним меню, та здивувався, що й це "на пробу", придбали в Турції. Міністерство оборони України наразі відмовляється від оптових закупівель, мотивуючи рішення тим, що на складах повно старих продуктових запасів і спочатку треба доїдати їх. Та ще угорець просто обурився, що солдату видається всього один пакетик кави на день. Їхні військовики, каже, протягом дня випивають дуже багато різних видів кави, а один стікер – це знущання.

Читайте також: Путін підтвердив участь Росії в українській війні

Серед закордонних візитерів у військовій формі помітно вирізнявся чоловік у цивільному – російський полковник Карташов. Щоправда, відповідати на запитання, чи можна оновленою зброєю дати гідну відсіч російським бойовикам на Донбасі, представник країни-агресора відмовився.