Apple назвала нову платформу OS X - El Capitan на честь гори Ель-Капітан висотою 2464 метрів в Каліфорнії. Альпіністи-ентузіасти присвятили компанії свій похід.

Про це пише Internetua.

"Ентузіасти Лінн Хілл, Алекса Хоннолда, Томмі Келдвелла, а також фотограф Бретта Ловела в рамках проекту Google Street View вирішили зняти панораму Ель-Капітан. Спочатку вони зробили швидкий підйом на гору, щоб прокласти маршрут. Потім вся група піднялася по ньому вдруге", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Російські окупанти руйнують Кара-Даг (відео)

Панорама оформлена у вигляді маршруту скелелазів, які її робили.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На ньому відзначені окремі точки, де вони робили фотографії для проекту. Перейшовши по них, можна подивитися сферичну панораму разом з альпіністами.

На ній точками відзначені деякі елементи, наприклад, гори по сусідству, альпіністське спорядження, техніка та інші моменти.

Всі запрошені скелелази раніше вже мали справу з Ель-Капітан. Лінн стала першою людиною, яка без страховки підійнялася маршрутом The Nose. Він має високу складність (5.13 c за американською системою) і тривалий час вважався неможливим для сходження.

Хоннолд встановив світовий рекорд зі швидкісного підйому по The Nose. Він виліз на гору за 2 години 23 хвилини 51 секунду.

У Лінн на це пішло 23 години, у більшості скелелазів йде 5-6 днів.

Колдуелл став першим, хто піднявся ще складнішим маршрутом Dawn Wall (5.14 d за американською системою). По ньому група скелелазів піднімалася заради панорами.