Чергова зустріч міністрів фінансів країн Єврозони щодо боргової кризи Греції в Брюсселі не принесла результатів. Керівники мінфінів планують завтра продовжити обговорення грецької проблеми. Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Афіни та кредиторів знайти компроміс до 28 червня.

Про це повідомляє Reuters.

"Двері для грецької сторони залишаються відкритими, якщо вона вирішить представити нові пропозиції або прийняти те, що вже винесено на обговорення", - наголосив голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс зазначив, що міжнародні кредитори повторно вивчать документи обох сторін з пропозиціями.

Меркель сказала своїм колегам право-центристам, що угода має з'явитися до відкриття фінансових ринків у понеділок і додала, що Німеччина "не дасть Греції себе шантажувати".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле заявив, що шанси на компромісс між Грецією та її кредиторами з ЄС та МВФ стають дедалі примарнішими.

Читайте також: Екстренні переговори Греції та її кредиторів завершились нічим

"Греки зробили кроки назад. Позиції радше ще більше віддалилися, ніж зблизилися", - наголосив він.

В Єврокомісії сподіваються, що угоду з Грецією буде досягнута щонайпізніше в четвер.

Речник МВФ зазначив, що фонд не надаватиме Греції відстрочку у виплаті боргу. Будь-яка несплата з її боку може привести до кросс-дефолту.