Після відмови Єгипту купувати українську пшеницю, наша країна зможе наростити поставки зерна в Євросоюз, Азію та Північну Африку, відкриваючи для себе нові ринки.

Таку думку висловив аналітик інформаційної компанії "Проагро" Ярослав Левицький, зауваживши, що хороші заробітки принесе експорт зерна саме у країни ЄС, де цьогорічний врожай зернових не був успішним.

За словами Левицького, обсяг поставок перевищить прописані в Угоді про асоціацію квоти. ЄС, можливо, знизить ввізні мита, щоб закупити більше зернових. Що стосується Азії, то в першу чергу тут імпортером українського зерна є Таїланд. Ймовірно, на тлі падіння цін на українське зерно, Таїланд збільшить обсяг імпорту. У минулому маркетинговому році ця країна була номером один по закупівлі нашої пшениці.

У Північній Африці, в першу чергу в Тунісі, конкурентом для українського зерна є Франція. Однак більш низький врожай зернових у цьому сезоні у Франції дає Україні буде більше можливостей для реалізації свого зерна на ринках Північної Африки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна відмовиться від імпорту газу до 2020 року .

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще