У вересні - жовтні вартість молока суттєво зросте: цьому сприятиме девальвація гривні та ріст комунальних тарифів. Відтак, нові ціни на молоко та молочну продукцію поб'ють всі рекорди зростання серед продуктів харчування.

Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко і додала, що дешевого молока більше не буде.

"В даний час закупівельні ціни на молоко активно ростуть і така тенденція буде спостерігатися в найближчому майбутньому. На кінець серпня кілограм молока екстра класу вже коштує близько 6 грн, а в розпал осіннього періоду може досягти і 8-9 грн за кг і при цьому роздрібна ціна продукту підвищиться на 15-20%", - повідомила експерт для видання Голос.UA.

Таким чином, за її прогнозом, на прилавках магазинів молоко 2,5% жирності в дешевій упаковці буде коштувати 16,20 грн/кг, кефір - близько 21 грн/кг, масло 82% жирності — 155-160 грн/кг, а спред (72,5%) — 67-70 грн/кг.

При цьому аналітик уточнила, що на вартість кінцевого продукту вплине не тільки зростання закупівельних цін, але і підвищення комунальних тарифів (в першу чергу, електроенергії), а також чергова хвиля девальвації.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомллося, що Україна озолотиться на експорті пшениці.