Влада зобов'яже підняти відсоток української музики у радіоефірі до 75%.

Про це повідомляє видання "Вести".

"Глава Мінкульту В'ячеслав Кириленко вже зустрічався з продюсерами радіостанцій та артистів, щоб обговорити можливу нову квоту", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Депутат не каже, звідки бере гроші на авторську телепрограму

Наразі, станції радіо за законом мають заповнювати половину свого ефіру українською музикою. Маються на увазі не пісні українською мовою, а хіти українських виконавців.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Радійники сприйняли нові цифри досить скептично.

"Звичайно, добре, що нас взагалі покликали, адже коли приймали квоту в 50 відсотків, я не пам'ятаю, щоб влада радилися з кимось із моїх колег. Але відповідати квотою не те що 75, а навіть 50 відсотків можуть далеко не всі радіостанції", - сказав Генпродюсер "Просто раді.О" Андрій Шабанов, який був на зустрічі із Кириленком.

За його словами, ті, хто крутить рок-музику, джаз або лаунж - "точно не наберуть такої кількості українських артистів". А радіостанції формату поп-музики квоту "потягнути" зможуть.

"Хоча я вважаю, що будь-які обмеження ні до чого доброго не приводять. Наприклад, коли в Білорусі ввели ці 75 відсотків своєї музики, то радіо перестали слухати, вони втратили аудиторію, а разом з нею - рекламодавців", - підсумував він.