Кубанські казаки перешкоджали протипожежній експедиції Грінпісу Росії та Ековахті по Північному Кавказу боротися з підпалами трави в Красноярському краї.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"У російській частині Приазов'я дуже складна ситуація з підпалами трави і очерету, тут від вогню щорічно страждають місця проживання червонокнижних птахів, водно-болотні угіддя міжнародного значення, що охороняються Рамсарської конвенції, - розповіли екологі.- Їдким димом від пожеж щороку дихають місцеві жителі" .

5 вересня експедиція виїхала в Брюховецький район. 6 вересня волонтери успішно загасили пожежу в очереті в Черновских плавнях.

8 вересня сталася пожежа в Бейсузьких плавнях.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Група казаків оточила базу, де розміщувалися учасники експедиції від Грінпісу й перешкоджали їм виїхати на допомогу співробітникам регіонального МНС.

Екологи викликали поліцію, проте правоохоронців не зацікавили люди в камуфляжі. Копи почали допитувати добровольців про те, навіщо вони приїхали, переписувати їх документи та фотографувати обличчя.

Козаки й поліцейські поїхали тільки пізно ввечері. "У підсумку ми простирчали без діла весь день, розбираючись із поліцейськими та козаками! - обурюється Григорій Куксін, керівник "Протипожежної програми Грінпісу".- За цей час вогонь поширився дуже сильно, він підійшов близько до територій, захищеним Рамсарської конвенції. Щоб не втратити їх, нам доведеться гасити пожежу вже вночі. При цьому невідомо, що буде завтра і хто ще спробує нам перешкодити".

Екологи наголошують, що їх експедиція діє абсолютно легально, відкрито, зі схвалення районної влади та МНС.

"Перед поїздкою ми направили листи губернатору краю, в УФСБ, в поліцію, в інші структури, - розповіли в "Грінпіс Росії".- Приклали повний список людей, план дій, приблизний маршрут. Абсолютно незрозуміло, чому ми зіткнулися з таким протидією ".

Раніше "Знай" повідомляв, поки частина українських територій на Сході країни знаходяться під окупацією самопроголошених республік, "губернатор" Донецької області Павло Жебрівський заявив, що Україні слід тримати курс на завоювання "споконвічно українських" земель, які зараз знаходяться в складі Росії.