Перерозподіл зачепить, в першу чергу, біженців, які прибули до Італії та Греції. Планують розмістити 40 тисяч людей за два роки.

Зокрема, країни-члени ЄС домовились, що розподілять 20 тисяч біженців. За оцінками експертів, приблизно така кількість людей втече до Європи.

Рішення ухвалили в ніч на 26 червня, під час саміту глав держав та лідерів Євросоюзу в Брюсселі.

Однак деталі самого механізму розміщення планують узгодити в липні. До цього часу в Італії та Греції мають спорудити та облаштувати центри для прийому та тимчасового перебування біженців. Після реєстрації та ідентифікації прибулих розподілять між країнами-членами ЄС.

Читайте також: Франція ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звернувся до країн-членів ЄС із закликом продемонструвати солідарність у справі прийому біженців. Натомість, федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель виступила з вимогою "рішучою боротьби з причинами міграції".

Також з розподілом не згодні Угорщина, Болгарія та Великобританія. За даними агенції Reuters, на саміті в четвер лідери держав і урядів ЄС вирішили, що ці країни додатково біженців не прийматимуть.