Двоє киян захворіли на ботулізм, оскільки інфекція потрапила в їх організм відразу після прийому в їжу консервованої курячої тушонки. Цей прицедент лише підтвердив невтішний прогноз, адже на сьогодні інфекція є смертельною для громадян через відсутність вакцини та дієвих методів лікування хвороби.

Про це заявив виконуючий обов'язки начальника головного управління Держпродпотребслужби в Києві Олег Рубан.

" На сьогоднішній день ми можемо сказати, що ботулізм в Україні — це смертельно небезпечне захворювання, тому що відсутня повністю як діагностика, так і специфічна сироватка проти ботулізму, яка вживається при перших годинах реєстрації даного захворювання", - повідомив Рубан і додав, що в цьому році зареєстрований шостий випадок ботулізму.

На думку Рубана, виникнення інфекції спричинила несанкціонована торгівля консервами, зіпсованими мясом та рибою.

"Це пов'язано, перш за все, з продуктами харчування, які придбані в місцях несанкціонованої торгівлі. По-друге, це слід пов'язувати з консервованою продукцією, по-третє — з продуктами мяса та риби, які вживаються людьми без належної перевірки", - зауважив Рубан для видання "Голос столиці".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялось про сім найшкідливіших для людини продуктів харчування.