Власником нового мобільного оператора стане "Кримтелеком". Компанія отримала ліцензію від Роскомнагляду для роботи на півострові.

Про це повідомляє видання "РІА Новості".

"Назва, концепція, дизайн, аж до тарифних планів - все продумано. Для того, щоб включити і почати надавати послуги зв'язку, залишилося виконати формальності: потрібно закінчити оформлення документів, мережі здати в експлуатацію, службам ввести необхідні системи білінгу. Цей процес зараз йде", - розповів "віце-прем'єр" республіканського уряду Дмитро Полонський.

Читайте також: У "ЛНР" запрацював власний оператор стільникового зв'язку

За його словами, оператора планують ввести у вжиток влітку, а внутрішні технічні дзвінки для перевірки роботи мережі вже проводилися.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Наразі у окупованому Криму працює лише один російський мобільний оператор - "К-Телеком". Він отримав частоти від "МТС Україна".

Нагадаємо, у серпні 2014 телекомунікаційна компанія МТС Україна припинила обслуговувати абонентів. Після цього перестали працювати ще два українських оператори - Київстар та Life.

В грудні ліцензію Роскомнадзора на забезпечення Криму стільниковим зв'язком отримала дочірня компанія "Таттелекома" - "Елемте-інвест" з Казані. Однак компанії доведеться закуповувати дороге закордонне обладнання, що може затягнутися, через падіння курсу рубля. Ліцензії, надані компанії, діють до кінця 2019 року.