У Мюнхені невідомі вандали залишили провокаційні написи на могилі лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. Про це у Facebook повідомив журналіст Дмитро Лиховій.

"Черговий акт вандалізму на могилі Степана Бандери в Мюнхені. Згори на хресті – типу дата найкривавішого дня волинської різанини, знизу – напис "Львів польський", що нібито має схиляти нас до думки, що могилу розмалювали поляки. Але "знамя побєди", - написав Дмитро.

У МЗС цю інформацію спростували.

"Після появи в соціальних мережах інформації про осквернення могили наш генконсул у Мюнхені Вадим Костюк відвідав місце поховання, там все нормально", - повідомила керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Альона Ващенко.

Читайте також: Британці намагались пограбувати Освенцим

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що надгробну плиту на могилі лідера ОУН Степана Бандери у Мюнхені цього року вандали розмальовували вже двічі - взимку і навесні. А в серпні минулого невідомі противники Бандери її навіть підірвали, після чого в листопаді пам'ятник все ж таки відновили.