Глава МВС Франції Бернар Казнєв наказав поліції і прокурорам забезпечити закриття онлайн-сервіс UberPOP через масові протести таксистів.

Про це повідомляє ВВС.

Він заявив, що обслуговування пасажирів через додаток було "незаконним".

Натомість, президент Франції Франсуа Олланд засудив заворушення, назвавши їх неприйнятним насильством. Однак він підкреслив, що сервіс необхідно закрити і оголосити поза законом.

Читайте також: Страйкуючі таксисти заблокували аеропорти Парижа

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Французька влада пішла на такий крок після масових акцій протесту таксистів, деякі з яких переросли у сутички.

Нагадаємо, вчора паризькі таксисти перекрили доступ до повітряних гаваней французької столиці Орлі і Руассі - Шарль де Голль. Вони протестують проти сервісу замовлення таксі Uber.

Французькі працівники таксі оголосили безстроковий страйк по всій країні, вимагаючи від уряду заборони додатку Uber. На їхню думку, він просуває послуги непрофесійних водіїв без ліцензії.

Водіння таксі в Парижі вимагає придбання ліцензії, ціна якої може перевищувати 100 тис. євро. Для водіїв Uber такої вимоги немає, що є порушенням французького законодавства - на думку як таксистів, так і правоохоронних органів.