Навчання організувала Волонтерська група "Повернись живим", яка раніше з групою "Combat-UA" відкрила снайперський курс

Сьогодні, 26 червня, вже завершився перший такий курс, який пройшли військові 17-го батальйону територіальної оборони Кіровоградської області. Про це пише ZAXID.NET з посиланням на сторінку "Повернись живим" у Facebook.

"Інструктор навчив розвідників і саперів, проїхав по позиціях і вже готує рекомендації щодо використання мінних полів", - написав координатор "Повернись живим" Віталій Дейнега.

За його словами, за два тижні військові навчились працювати з усім, що є на складах: різні типи мін, вибухівка, детонатори, різні машинки і системи управління.

"Тепер вони значно краще вміють: знешкодити чужу міну та поставити свою, задокументувати мінне поле і знищити снаряд, що не розірвався. Завтра інструктор повернеться до Києва, і ми обговоримо з ним деталі, попрацюємо над помилками, доопрацюємо курс і візьмемося за наступний батальйон", - зазначив волонтер.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Волонтера, який виготовляв безпілотники, посадили за грати

Дейнега розповів, що укомплектувати саперів і розвідників 17-го батальйону коштуватиме 120 тисяч гривень (це разом із зарплатою інструктора).

На черзі для проходження курсу – другий батальйон 95-ї бригади. "Я думаю, що тема підготовки солдатів у нас поступово вийде на один з перших планів і сапери - це лише перша "ластівка". Далі підуть розвідники, навідники і все аж до вогневої підготовки", - наголосив волонтер.