Південнокорейські фізики створили першого у світі робота-інфузорію. Цей нано-пристрій можна використовувати для доставки препаратів в організм людини.

Як повідомляє Scientific Reports, робот є копією парамеціі - інфузорія з довжиною тіла 50-350 мікрометрів. Цей тип найпростіших здатен переміщатися в високов'язких рідинах, таких як кров. Розробка корейців дасть змогу запускати електронні парамеціі в організм людини.

Довжина тіла микроробота склала 220 мікрометрів, висота - 60 мікрометрів. Тести показали, що робот-парамецій може пересуватися в 8,6 рази швидше, ніж попередні аналоги, - 340 мікрометрів в секунду. Це можливо завдяки віям на поверхні робота, як у парамеціі.

Портал "Знай" писав про пристрій Fidget Cube, який допоможе позбавитися від стресу у найбільш складних життєвих ситуаціях.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще