Сьогодні у столиці стартував легендарний кінофестиваль "Відкрита ніч - Дубль 18" від Михайла Іллєнка. Цього року подія відбуватиметься аж два дні та одну ніч.

Про це повідомляють організатори на сторінці заходу у Facebook.

"Хочемо нагадати, що сьогодні програма фестивалю проходить в приміщенні Арт-Причалу тож погана погода не стане нам на заваді, вхід вільний", - сказано у повідомленні.

О 16 годині на "Відкритій ночі" аташе з питань аудіовізуальної сфери Французького інституту в Україні Лоран Барба прочитає лекцію на тему "Французький і український підхід до кіновиробництва: головні відмінності".

Читайте також: Фільм про кримських татар отримав бронзову нагороду Ремі

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також у програмі сьогодні:

18.00 ‐ 20.00 – Ретроспектива: "Ніч французького короткого метру"

20.00 ‐ 21.00 – лекція Антельма Відо, програмного директора Одеського міжнародного кінофестивалю: "Ключові відмінності в підходах до кіно освіти в Україні та Франції. Перспективи короткого метру в світі".

Кінофестиваль цього разу матиме міжнародний формат і відбуватиметься паралельно на понад 50 майданчиках у містах України, 7 із яких - у зоні АТО, по світу: у Парижі, Лондоні, Дубліні, Берліні, Варшаві, Брюселі, Кракові, Кишиневі й Ванкувері.

На конкурс надіслали 250 фільмів, із яких відібрали 42. Планується конкурсна частина та позаконкурсна.

Цього року покажуть 10 "ігрових фільмів", 5 неігрових, 5 анімацій, 4 промо-ролики, позаконкурсна програма.

"Ми не претендуємо на повну картину: у нас 1 фестиваль, 1 ніч, 6 годин програма, - але, все-таки, ми завжди намагалися зібрати найазартнішу частину кіношників, які відгукуються на таку гостру розмову, коли журі працює одночасно з фестивалем і на світанку оголошуються переможці", - розповів засновник фестивалю і режисер Михайло Іллєнко, - пише Gazeta.ua.

Цьогорічне журі - актриса Ірма Вітовська, письменники брати Капранови, історик філософії Олексій Панич, продюсери Віталій Шереметьєв, Ілля Свідлер і директор фестивалю короткого метру в Познані "Short Waves Festival" Шимон Стемплєвскі, директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

"Головний майданчик фестивалю цього року залишився в Києві, це Арт-причал, де значно покращились умови перебування, якість проекції, якість звуку – тобто такі важливі сервісні штуки ми забезпечили, аби глядач міг сконцентруватися на кіно", - розповів голова меценатської ради фестивалю Андрій Різоль.

Також з'явиться можливість зворотньої комунікації: відбудеться пряме включення з інших локацій заходу.

Вхід на всі заходи на всіх майданчиках "Відкрита ніч - Дубль 18" вільний. Програма кінофестивалю є на сайті та у соцмережах.