Москва вважає "контрпродуктивною" ідею Радбезу ООН щодо створення трибуналу над винними у катастрофі малайзійського "Боїнга" в Донбасі.

Про це заявив заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатилов, відповідаючи на запитання ТАСС.

"Зараз необхідно дочекатися закінчення розслідування, а не приймати якихось поспішних резолюцій про створення трибуналу. Ця тема дуже чутлива і серйозна, тому вона вимагає ретельного опрацювання та доведення до кінця розслідування ситуації з катастрофою малайзійського "Боїнга", - підкреслив Гатилов.

Він повідомив, що російська сторона поки не отримувала "ніяких текстів на цей рахунок". "Але до самої ідеї ставимося негативно", - зауважив заступник міністра.

Читайте також: Україна підтримала створення міжнародного трибуналу по Боїнг-777

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що пасажирський "Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 під Донецьком.

Всі, хто знаходилися на борту, а саме 298 чоловік загинули. Переважна більшість пасажирів - 193 людини - були підданими Нідерландів. Авіакатастрофа увійшла в десятку найбільших за всю історію авіації.

Додамо, що голландська влада хоче, щоб трибунал базувався в Нідерландах. Проте всі деталі - яким законодавством він буде керуватися, як збирається затримувати підозрюваних і як їх буде судити - все це ще належить обговорити.