В одеському аеропорту планують "відкрити небо". Сьогодні про це на засіданні в Державіаслужбі у Києві заявив голова Мінінфраструктури Андрій Пивоварський.

Принцип "відкритого неба" гарантує доступ на український ринок європейським low-cost компаніям і право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

"Ми відкриваємо небо в Одесі. Той саме експеримент, який ми робили у Львові, робимо в Одесі", - каже міністр.

За словами голови Державіаслужби Дениса Антонюка, у вівторк його відомство направить авіавладі інших країн пропозицію зняти обмеження на польоти до Одеси.

"Львівська схема буде повністю імплементована в Одесі і сподіваємося, що результати будуть кращі, ніж у Львові", - додав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також присутній на засіданні губернатор Одеси Михайло Саакашвілі зазначив, що авіаквитки в Україні дуже дорогі і потрібно вводити конкуренцію.

Читайте також: Нові правила отримання шенгенських віз вступили в дію сьогодні

Нагадаємо, що раніше режим "відкритого неба" ввели 2 квітня 2015 року у Львові. Однак це не принесло ніяких результатів. За словами голови Державіаслужби, потрібен час і тривалі переговори з перевізниками, оскільки до країни, що знаходиться у гострій фазі кризи, де йде війна і введені обмеження на валютному ринку, ніхто не ризикує приходити.

"Черги з охочих літати я не бачу. Результат буде не завтра - потрібні місяці. Але головне ми вже робимо: не заважаємо перевізникам", - розповів голова.