Найбільш виробник полуниці у Росії – Радгосп імені Леніна, який розташований у Московській області, вирішив затримати збір урожаю. Все через проблеми зі збутом.

Про це повідомив директор підприємства Павло Грудінін.

Торік радгосп отримав дозвіл уряду Москви і продавав полуницю з лотків на вулицях та станціях метрополітену. Продаж йшов напряму, без допомоги посередників. Цього ж року московське управління Федеральної антимонопольної служби заборонило господарству продаж ягід у метро та на стихійних ринках, вбачивши в цьому порушення законодавства.

Щодня господарство збирає 60 тонн ягоди. Продають полуницю на ярмарках в Московській області, які відбуваються тільки у вихідні дні, та на станціях метрополітену у Москві. Раніше частину експортували.

Читайте також: Росіянам не вистачає вина: санкції проти Європи не введуть

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

"Ми надіслали запит до Антимонопольної служби, але не отримали на нього відповідь, бо засідання проводять по вівторках. А полуниця збирається щодня, вона ж не буде чекати вівторка. Ягоди псуються дуже швидко. Це збитки та втрата товарного виду. Час реалізації товару два дні", - пояснює директор господарства.

За словами директора Павла Грудініна торік таких проблем не було. Товар продавався миттєво.

"Ми збирали по 102 тонни ягід і все збували", - каже керівник

Мінсільгосп РФ торік у серпні, у зв'язку з санкціями, прогнозував, що виробництво російських товарів виросте за півтора року на 281 мільярд рублів. Але через проблеми зі збутом на внутрішньому ринку товаровиробники цього не відчувають.