Марсохід Curiosity передав кольорові знімки з поверхні "Червоної планети". Він почав досліджувати нижню частини гори Еоліда.

Про це повідомляє сайт NASA. На знімках зображені скелі Марса. Вчені вважають, що пейзажі планети дуже нагадують земні. Частина фахівців порівнює їх з просторами американських пустель.

Зонд зробив фотографії 8 вересня поблизу гори Еоліда, відомої також як гора Шарпа. Її висота становить 5,5 кілометра над поверхнею планети. Частину скель підточив вітер. Через це вони мають ще більш фантастичний вигляд.

"Вивчення цих скель з близької відстані дало нам краще розуміння древніх піщаних дюн, які були поховані, хімічно змінені підземними водами, зазнали ерозії. Все це дало той ефект, який ми спостерігаємо сьогодні ", - зазначають вчені.

Нагадаємо, NASA готує місію до висадки на Марс в 2033 році.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще