Військовослужбовця 102-ї російської військової бази, дислокованої у вірменському місті Гюмрі, Валерія Пермякова, якого звинувачують у вбивстві семи осіб, судитимуть на території Вірменії.

Про це в п'ятницю, 26 червня, повідомляє агентство "Новини-Вірменія".

Таке рішення було ухвалене за підсумками зустрічі Сержа Саргсяна і міністра транспорту Росії Максима Соколова, який є одночасно й співголовою вірмено-російської міжурядової комісії.

У січні 2015 голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін сказав, що публічний суд над Валерієм Пермяковим пройде у Вірменії. Бастрикін на зустрічі з президентом Саргсяном сказав, що "публічний судовий розгляд, який проведуть у Вірменії, стане свідченням прагнення сторін домогтися справедливості і правосуддя".

Читайте також: У Вірменії зарізали російського військовослужбовця

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Шестеро людей з родини Аветисянів, серед яких дворічна дитина, були вбиті в Гюмрі 12 січня 2015. Шестимісячного Сергія Аветисяна госпіталізували з ножовим пораненням у важкому стані, він помер 19 січня.

В їх вбивстві звинувачується російський солдат-строковик Валерій Пермяков, який служив на 102-й російській військовій базі в Гюмрі. 22 січня Пермякова допитали вірменські слідчі. За день до цього він визнав свою провину за звинуваченням у вбивстві.