Американські користувачі мережі зібрали понад 300 тисяч доларів для літнього продавця морозива.

Історія почалася на початку вересня. Житель Чикаго Джоел Сервантес Масіас опублікував у Facebook фото літнього чоловіка. Дідок із візком продавав морозиво на вулиці.

За словами Джоела, перехожі ігнорували морозивника і це видовище "розбило йому серце".

"Я не міг дивитися на людину, яка у своєму віці працює, замість того, щоб насолоджуватися відпочинком на пенсії. Я купив у нього 20 пачок морозива, дав йому 50 доларів, благословив його і поїхав", - підписав фото чоловік.

Публікація привернула увагу користувачів соцмережі. Через день після публікації Джоел вирішив запустити краудфандінгову кампанію на сайті GoFundMe. Чоловік хотів зібрати 3 тисячі доларів, аби влаштувати продавцю морозива вихідні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Коти захопили лондонське метро

Однак людей так зворушила історія дідуся, що за чотири дні користувачі сервісу зібрали понад 300 тисяч доларів.

Після цього Джоел розшукав літнього чоловіка. Ним виявився Фіденсіо Санчес. Працювати на пенсії його змусила сімейна трагедія: дочка померла і на піклування старого і його дружини перейшли маленькі онуки. Грошей катастрофічно не вистачало. Навіть на похорон дочки. А дружина Санчеса спочатку теж вийшла на роботу, але злягла, і відтоді знаходиться вдома.

Морозивник сказав журналістам, що зібрані гроші підуть на забезпечення онуків, а частину літній чоловік хоче віддати нужденним, повідомляє BuzzFeed.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Ірландії "надувні сумоїсти" зібрали гроші для онкохворих.