Росія систематично обробляла населення Донбасу, щоб поширити свою пропаганду. Це ускладнює повернення до складу України проблемного регіону. Про це заявила член "Народного фронту" Вікторія Сюмар.

"Найближчим часом повернути все, включно з Кримом, буде надзвичайно складно. Навіть в п'ятирічній перспективі це зробити буде дуже складно. Для того, щоб повернути Донбас, потрібно вкласти величезні ресурси в відновлення і розвиток цієї території. Населення Донбасу, яке два роки оброблялося російською пропагандою - воно ненавидить українців. Тому, з моєї точки зору - ми сьогодні повинні винести це питання на референдум: яким українці бачать майбутнє Донбасу? І далі вже на волі народу будувати цю політику, тому що буде дуже багато зловживань навколо цього", - повідомляє політик в інтерв'ю на ресурсі 112-Україна.

Сюмар підкреслює, що для поширення пропаганди російські спецслужби захоплювали телевежі, на яких інженери з Останкіно відразу ж вимикали українські телеканали і включали відразу російські. На той момент неможливо було знищити ці вишки, тому що це залишило б місцеве населення без мобільного зв'язку.

"Знай.ua" повідомляв, Донбас розчарувався в Росії.