Відеохостинг YouTube разом з іншими подібними ресурсами зобов'яжуть збільшити виплати музикантам і звукозаписним компаніям. Крім того, продюсери і видавці повинні будуть повідомляти авторам та виконавцям про те, який прибуток приносять їх твори.

Це відбудеться через реформування європейського законодавства про авторські права, пише ВВС. Після змін новинові ЗМІ також будуть розглядатися як правовласники.

Як відомо, представники музичної індустрії давно критикують YouTube за те, що мало платить за контент, який публікують на ресурсі.

За словами президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, він прагне, аби праця журналістів, видавців і авторів справедливо оплачувався незалежно від того, де вони працюють: в студіях, у вітальнях, онлайн або оффлайн.

Разом з тим він поки що не пояснив, як саме можна буде впливати на відеохостинги , аби змусити їх розщедритися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Українські YouTube блогери заробляють до 100 тисяч доларів на місяць

Повідомляється, що свого часу більше тисячі виконавців, в тому числі Леді Гага і група Coldplay, поставили свої підписи під зверненням із закликом до Єврокомісії взяти до уваги проблему з відрахуваннями від використання музики, за яку її автори, на їхню думку, недоотримують кошти.

Як писав "Знай.ua", YouTube запустив бета-версію розділу YouTube Community ("Спільнота"), в якій творці роликів зможуть використовувати текст, гіфки й інші додаткові матеріали для залучення аудиторії.