Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив, що в неділю 5 липня у Греції проведуть референдум. На ньому громадяни вирішать, прийняти чи відхилити пропозицію кредиторів про фінансову допомогу.

Про це повідомляє УНІАН.

Ципрас зазначив, що грекам пред'явили ультиматум.

"Пропозиції кредиторів, які суперечать європейським правилам і основним правам на працю, рівність і гідність. Показують, що мета деяких партнерів та організацій - нежиттєздатна для всіх сторін угода, а, можливо, і приниження народу всієї Греції", - сказав Ципрас у зверненні до громадян.

Читайте також: Греція "зробила крок назад" у переговорах з кредиторами

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він зазначив, що громадяни держави сами вирішать, чи погодитись на пропозицію ЄС, Європейського центрального банку та МВФ щодо зростання податків та зменшення пенсійних витрат на 8 мільярдів доларів.

"Я буду поважати результат, яким би він не був", - заявив глава уряду.

Нагадаємо, чергова зустріч міністрів фінансів країн Єврозони щодо боргової кризи Греції не принесла результатів.

Керівники мінфінів планували продовжити обговорення грецької проблеми сьогодні, 27 червня.

Єврокомісар Гюнтер Еттінгер заявив, що вихід Греції з єврозони неминучий, якщо Афіни і міжнародні кредитори не дійдуть згоди протягом найближчих 5 днів.