На Чебаркульскому полігоні (Челябінська обл.) затонув танк Т-72 під час занять.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на заяву керівника правозахисної організації Олексія Ковальова.

"23 серпня, екіпаж, що складався з трьох військовослужбовців, повинен був відпрацювати спеціальний маневр "водіння танка під водою ". Коли військовослужбовці почали маневр, в танк почала заливатися вода і його затопило. Двом з них вдалося вибратися назовні через люк. Водія-механіка з бойової машини витягли без свідомості, він чотири дні перебував у комі, пережив клінічну смерть ", - заявив Ковальов.

Читайте також: На Миколаївщині пройшли навчання оперативного командування "Південь" (фото)

За його словами, стосовно двох осіб порушено кримінальну справу за статтею "порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило з необережності заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини".

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Слідство вважає, що військовослужбовці самі відкрили люк, чим викликали потрапляння води в танк і його затоплення", - сказав правозахисник.

За словами військовослужбовців, вода почала потрапляти знизу, а люк вони відкрили, щоб врятуватися.

Як повідомляв "Знай.ua", українські військові відвойовують буферну зону на Донбасі.