27 червня у столиці світила сучасного IT-бізнесу обирали найкращий український старт-ап на фестивалі Pioneers Kyiv.

Від усіх учасників вимагали не лише мати справді цікавий конкурентноспроможний продукт, але і достойно презентувати його англійською мовою.

"Наш онлайн-сервіс Explain має допомогати людям вчитися. Також, вони зможуть слідкувати за своїм прогресом у статистиці. До презентації свого старт-апу - готовий!", - схвильовано поділився зі "Знай" перед виступом член команди проекту Кирило Козлов.

Читайте також: Проект 3D-друку скелетів став найкращим на фестивалі стартапів

Учасники намагались наочно показати переваги саме їхнього бізнес-проекту. Наприклад, представниця від додатку AstraFit вийшла до журі на високих підборах у мішковатій безформенній зеленій сукні, яка візуально здавалась більшою ніж слід на кілька розмірів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Чи траплялось у вашому житті, що замовлені через інтернет ніби за розміром речі, раптом вам не пасують? Ця сукня на мені опинилась саме таким чином. Наш сервіс покликаний це змінити", - розповіла вона.

Її проект, після зняття людиною власноруч замірів звичайним "сантиметром", дозволяє підібрати одяг по фігурі та радить магазини, де можна його придбати.

Українські винахідники також представили додаток із "Тривожною кнопкою", для можливості моментального виклику правоохоронців у критичній ситуації одним натисненням кнопки. При чому, сервіс є доступним на смартфоні, електронному трекері для спортсменів та спеціальних "розумних" годинниках.

Ще один корисний винахід - програма для доправки файлів, великих за розміром: відео, якісних "важких" фото.

"Додаток розрахований на спортсменів-екстремалів, які хотять швидко ділитися враженнями", - розповів один із розробників під час презентації.

"Знай" поцікавився також думкою відвідувачів фестивалю.

"Мені особливо сподобався додаток Tap4Parking. Розробили його для швидкого пошуку паркомісця. Гадаю, це справді зніме навантаження із доріг. Заторів поменшає", - розповів Олександр, працівник сфери захисту інформації. Він прийшов сюди у якості глядача - подивитись на українські "ноу-хау".

За словами розробників, які посилаються на статистику, затори фактично на половину складаються із людей, що шукають, де б припаркуватись.

Перший приз виборов винахід для майбутніх медиків, який виявився найактуальнішим та досить простим на практиці. Андрій Маранов із Києва запропонував друкувати кістки на 3D принтері та створив додаток, який дозволить роздивиться нерви та судини на руці за допомогою звичайного смартфону.

Винахідник навіть продемонстрував надруковані кістки журі, для наочності презентації незвичайного старт-апу.

Читайте також: Унікальні розробки українських винахідників змагатимуться завтра у столиці

Нагадаємо, переможець київського конкурсу поїде на фестиваль PioneersKiev у Відні 24-25 травня 2016 року. На ньому щороку презентують понад 1600 стартапів із 90 країн за участю більше 400 інвесторів.