У всесвітній соціальній мережі Facebook з'явилася функція фарбування аватарки у кольори ЛГБТ-спільноти. Це зробили із солідарності із США, що дозволило укладення одностатевих шлюбів на всій території країни.

Про це повідомляє Lenta.ru.

"Наша країна була заснована на обіцянці, що всі люди створені рівними, і сьогодні ми зробили ще один крок на шляху до виконання цієї обіцянки", - зазначив засновник соціальної мережі Марк Цукерберг, який вже скористався новою опцією.

Читайте також: Кольори ЛГБТ-руху освітили Білий дім

Також Цукерберг висловив радість за всіх тих, хто "може, нарешті, відсвяткувати свою любов і бути визнаними як рівноправні пари відповідно до закону".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше визнання одностатевих союзів в США перебувало у віданні урядів кожного з штатів, а не у федеральній юрисдикції.

При цьому подібні союзи були повсюдно легалізовані лише у 37 штатах з 50.

Першим 18 листопада 2003 гомосексуальні шлюби визнав штат Массачусетс, останньою до цього рішення 5 червня 2015 року, приєдналася неінкорпорована організована територія США Гуам.