Взимку мешканцям столиці доведеться викласти за тепло кругленьку суму, яка здатна спустошити гаманці навіть фінансово забезпечених киян.

Відтак, вартість опалення з 1 липня зросла в середньому на 95,3% (до 1043 гривні за 1 Гкал). На один квадратний метр житла (без лічильників) використовується 0,0245 Гкал тепла (згідно з встановленим нормативом). У кожному місті Нацкомісія затвердила свій тариф на тепло для конкретного постачальника, який залежить від того, який енергоресурс він використовує.

"У Києві однокімнатну квартиру (30 кв. м) без лічильника доведеться заплатити 989,1 гривні. За двокімнатну (50 кв. м) – 1648,5 гривні, а за трикімнатну (70 кв. м) – 2307,9 гривні", - пише видання Segodnya.ua.

Зараз отримувачі субсидій покривають 12% нарахувань, а з початком нового опалювального сезону доведеться сплатити 15% - обов'язкову частку платежу, встановлену органом соціального захисту.

Тим, хто живе у великих квартирах, субсидія покриє лише частину суми в платіжках. Так, для кожної сім'ї субсидія покриває опалення 35,22 квадратних метрів + 13,65 квадратів на кожного прописаного у квартирі людини. Сім'ї з трьох осіб держава компенсує опалення 76,71 квадратних метрів. Згідно з постановою Кабміну, сім'я з газовою плитою з трьох осіб за місяць може використовувати 150 Квт/год електроенергії (решта не покриває субсидія). На опалювальний сезон, згідно з нормативом Кабміну, потрібно витрачати не більше 1200 кубометрів газу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, за який борг по "комуналці" заберуть квартиру.