Наступного року готівкові кредити стануть дещо доступнішими для українців. Банки, хоч і несуттєво, однак масово знижують відсотки за цією послугою.

За словами фінансового аналітика Євгена Копейко, кредитувати купівлю автівок та нерухомості, як і ранше, буде не вигідно, тому фінустанови зосередять зусилля на готівкових кредитах.

"Зараз відбувається зниження процентних ставок і комісії за кредитами. Наприклад, в умовах одного з найбільш популярних варіантів кредитування — мова йде про оформлення кредиту готівкою з початку 2016-го спостерігалося зменшення ставки на 10,72% — до 70,32%", — роз'яснив Копейко виданню "Сегодня".

За його словами, хоча кредити начебто і стали дешевше, але їх оформити буде складніше, оскільки зараз позики надають лише 19 фінустанов, а не 22 банки, як це було на початку цього року. "Це пов'язано з тим, що банки вводили тимчасові адміністрації", — уточнює Копейко.

При цьому експерт упевнений, що банки можуть активніше видавати кредити, оскільки в цьому році НБУ знизив облікову ставку рефінансування з 19% до 15,5% і це сприяє пожвавленню кредитування населення.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що пенсійний вік в Україні піднімуть "по-тихому".