Близько четвертої години по обіді біля фонтану Нептуна на площі Ринок зібралося з десяток представників громадських організацій, які вирішили висловити протест проти діяльності "Альфа-Банку". Цей фінзаклад щорічно організовує міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Активісти принесли плакати з написами "Alfa Jazz Fest - бенкет під час війни", "Альфа - ложка дьогтю в бочці джазу" і "Бойкот Альфа Банку".

Керівник Економічного бойкотного руху Олег Радик був одягнений у стару куртку і шапку вушанку. В руках тримав совкову лопату. Микола Савельєв, головний редактор газети "Ратуша", який допомагав колезі, прийшов в образі справжнього ватника - розірваній в декількох місцях куртці так, щоб була видна ватяна підкладка. Ще дві дівчини з "групи підтримки" одягалися у традиційні російські сарафани, а на голови водрузили кокошниками. До компанії протестуючих приєднався чоловік у костюмі ведмедя з пляшкою горілки.

"Ніхто не проти джазу, тільки проти російського окупанта. Якщо ми сьогодні слухаємо за російські гроші джаз, то завтра будемо їсти" млинці "з лопати і кричати: Путін, введи війська!" - Прокоментував акцію Олег Радик.

Мирна акція завершилася тим, що перед входом в ратушу активісти розстелили плакати, поставивши на них млинці і пляшку горілки.