Громадяни, які стали інвалідами під час Революції гідності, отримають статус інваліда війни.

Про це повідомляє UBR.

"Відповідну постанову прийняв Кабінет Міністрів України на засіданні 24 червня, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Заарештували беркутівця, причетного до розстрілів Майдану

Зокрема, документ затверджує порядок встановлення участі осіб, які стали інвалідами через поранення або пошкодження здоров'я, отримані під час участі в масових акціях протесту з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 року.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Затвердження постанови дає можливість надати статус інваліда війни тим, хто звернувся за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 по 30 квітня 2014 року.

Рішення про встановлення участі людини у Революції гідності приймає міжвідомча комісія, утворена міністерством. До її складу входять фахівці МОЗ, Мінсоцполітики та МВС.

Також до роботи міжвідомчої комісії будуть залучатися представники органів прокуратури та громадськості, а в разі необхідності - інших державних органів.