Співробітники СБУ і прокуратури в Краматорську припинили діяльність "конвертаційного центру", через який зловмисники вивели в тіньовий обіг понад 50 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Конвертаційний центр "обслуговував" низку місцевих підприємств, які у такий спосіб занижували базу для оподаткування та переводили кошти у готівку. Частина з них співпрацювала з компаніями-контрагентами, що зареєстровані на тимчасово окупованих терористами територіях", - повідомляє СБУ.

Силовики під час обшуків в офісних приміщеннях "конвертаційного центру" та приміщеннях його організаторів знайшли та конфіскували 12 печаток, рахунки та реквізити фіктивних фірм, задіяних у фінансовій схемі.

Співробітники спецслужби також вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію і статути підприємств, що підтверджують зв'язок цих фірм з реально діючими суб'єктами підприємницької діяльності.

Матеріал по темі: СБУ ліквідувала конвертаційний центр з "російським слідом"

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Зараз на рахунки фіктивних фірм у банківських установах накладено арешт. Правоохоронці отримали постанову суду на доступ до цієї інформації, яка є банківською таємницею", - йдеться в повідомленні.

Силовики перевіряють причетність працівників фіктивного центру до фінансування терористів самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Нагадаємо, що в Києві СБУ 26 травня викрила конвертаційний центр, через який з початку року вивели понад 800 млн. грн. в тіньовий обіг.