Кабмін пропонує збільшити акцизи на алкоголь на 20% та на цигарки - на 30%, та адвалорну ставку на 3 п. п. - з 12% до 15 %

Ці зміни містяться у проекті закона "Про внесення змін до Податкового кодексу України" № 5132.

Згідно з документом уряд планує збільшити акцизи на алкогольну продукцію на індекс споживчих цін, тобто на 12 %

Мінімальне акцизне зобов'язаня з уплати акцизи на цигарки з фільтром та без збільшено з 425,75 до 553,48 грн/тис. шт.

"Зміни норм Податкового кодексу України, запропоновані законопроектом, мають на меті створити умови для збільшення надходжень до бюджету і забезпечення збалансованості бюджету 2017 року, а також для адаптації до норм європейського законодавства", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, уряд планує ввести єдину ставку акцизного податку на дизельне паливо на рівні 140,09 доларів за 1000 л замість диференційованої ставки 140.09 доларів і 106.04 долари в залежності від складу сировини.

"Зараз ставки акцизного податку на підакцизні товари значно нижчі, ніж мінімальні встановлені Директивами для європейських країн. Зокрема, на тютюнові вироби - в 6 разів, на горілку - в 1,5 рази, дизельне паливо - в 2,6-3,5 рази (в залежності від вмісту сірки). Збільшення ставок акцизного податку сприятиме наближенню до норм законодавства Євросоюзу, скороченню споживання шкідливих для здоров'я товарів ", - наголошується в документі.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про Бюджет-2017.