Кремль намагається реалізувати в Донецькій та Луганській областях югославський сценарій, як це свого часу зробив предтеча Володимира Путіна - Слободан Мілошевич. Саме боснійська історія – це той сценарій, якого Кремль хотів би для України.

Про це йдеться в матеріалі видання "Крим.Реалії". Автор Павло Казарин наголошує, що зараз Путін намагається повернути Україні статус "буфера" між Заходом та Росією.

"Немає нічого дивного в тому, що Москва мріє, щоб Донбас зіграв для України ту саму роль, яку зіграла для Боснії "Республіка Сербска". В той час як самій Україні можна вдивлятися в інший приклад постюгославской країни – Хорватію", - зауважує Казарин.

На його думку, головне завдання України – це прагнути до хорватського сценарію припинення війни. Затягувати мирні переговори до тих пір, поки Москва не залишиться без ресурсів, щоб продавлювати своє бачення мирного процесу. Не погоджуватися на будь-які рішення, які можуть обмежити український суверенітет.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що блудні Крим і Донбас найближчим часом попросяться назад.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще