25 червня російський портал "Журналистская правда" опублікував матеріал про будівництво концтаборів для росіян на території України.Про це повідомляє Радіо свобода.

У повідомленні говорилося, що українська влада створює такі зони в Одеській, Донецькій і Миколаївській областях.

"Розмови про те, що хунта готує етнічні чистки, з'явилися ще в січні 2014 року, коли спливли перші дані про будівництво концтаборів на території Донецької та Миколаївської областей. Скандал тоді дуже швидко зам'яли", - йдеться в повідомленні журналу.

Матеріал по темі: Російські журналісти обговорюють жарт про введення військ США до ФІФА

Нагадаємо, що таку інформацію російські ЗМІ поширюють не в перший раз, але в МЗС України вже раніше спростовував це. Будівництво концтаборів також спростовував начальник Миколаївського УВС Юрій Седнєв.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Журналісти "Радіо "Свобода" проаналізували зображення, якими ілюструють матеріал про "концтабори в Україні" за допомогою Google Images.

Перше зображення з колючим дротом, яке журналісти назвали "Огорожа концтабору в Донецьку" з'явилося в мережі ще з 2011 року, і часто використовується на порталах, які продають колючий дріт.

Друге зображення, підписане як "концтабір в Донецьку" можна знайти на порталі "Миколаївські Новини" у матеріалі "В Мартинівці добудовують депортаційні центр, який російське телебачення видає за" концтабір".