Міністерство освіти і науки прийняло нові правила прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

За наказом № 615 "Про внесення змін до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році", демобілізовані з лав Збройних сил України зможуть вступити цього року до вузів без здачі зовнішнього незалежного тестування. Для цього їм необхідно буде здати тільки іспити.

"Брати участь у конкурсі тільки за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі мають право особи, звільнені з військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу", - наголошується в наказі.

Матеріал по темі: Європейські університети почали вручати дипломи українцям

Міносвіти дозволило громадянам, які були звільнені з військової служби у тому ж році, коли планують вступ, брати участь у конкурсі на підставі вступних іспитів та середнього бала загальноосвітньої школи.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Міноборазованія вирішило ввести в Україні 12-річну школу.