Сьогодні в Москві пройшов антивоєнний мітинг. Про це повідомляє УНІАН.

Близько 25 активістів руху "Солідарність", незважаючи на дощ, вийшли до метро "Добринінська" з плакатами, на який написані вислови вбитого російського опозиційного політика Бориса Немцова: "Похорон псковських десантників, які загинули на полях бою Луганської області не залишають жодних сумнівів у тому, що на сході України воюють регулярні російські війська"; "Операція з захоплення Криму почалася, коли Янукович ще був у Києві".

Багато москвичів тримали у руках плакати: "Свободу Надії Савченко", "Маріуполь - це Україна", "Агресія проти України, криза в Росії - Путіна у відставку!". Частина учасників тримали у руках державні прапори України і РФ.

Організатор акції Марк Гальперін зазначив, що на мітингу було багато агресивно налаштованих людей, які називали активістів "фашистами", які хочуть відкрити другий фронт в Росії. Він підкреслив, що у багато росіян зазнали впливу пропаганди.

"Якщо вони нападають, то в кращому разі через три години їх відпускають, іноді поліція не втручається. Що стосується звичайних громадян - штовхаються, але жорсткої сили не застосовують", - сказав він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Організатори акції повідомили, що її головне завдання - інформувати громадян РФ про соціально-економічні та політичні наслідки війни з Україною для самої Росії.

Матеріал по темі: Москвичі вимагають припинити війну з Україною (фото)

Нагадаємо, що такий мітинг проходив 20 червня. Тоді більше 20 активістів руху "Солідарність" підішли до метро "Полянка" з плакатами "Агресія проти України, криза в Росії - Путіна у відставку", "Свободу Надії Савченко", "Маріуполь - це Україна".