Сьогодні о 17:21 ракета Falcon 9 вибухнула на космодромі на мисі Канаверал у штаті Флорида. Інцидент стався на третій хвилині після запуску. Про це повідомляє Nasa.

Ця ракета мала б вивести на орбіту космічну вантажівку Dragon з грузом для МКС.

Falcon 9 повинна була відправити Dragon до МКС за контрактом між приватною компанією SpaceX і НАСА. На кораблі до МКС було близько 2 тонн вантажу, у тому числі провіант, матеріали для наукових експериментів, а також стикувальний вузол для модернізації станції для майбутніх стикувань з американськими пілотованими кораблями.

"Ясності про те, що саме сталося, поки немає. Фахівці почали вивчення того, що сталося за отриманим відеозображенням. Ракета розвалилася, поки неясно, чи трапилося це до того, як були вжиті необхідні заходи обережності, чи ні", - повідомив ведучий трансляції.

Читайте також: Ракета з українським двигуном вивела в космос європейський супутник

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що розробником Dragon і ракети-носія Falcon 9 є приватна компанія SpaceX, яка за контрактом з НАСА зобов'язалася здійснити до 2016 року 12 запусків до МКС. SpaceX характеризує двоступеневу ракету Falcon 9 як вкрай надійну.